Camelroc ........ dierendag.
Door: Klaas
Blijf op de hoogte en volg Klaas
06 Oktober 2016 | Zuid-Afrika, Fouriesburg
Ik had wat rond gekeken op het parkje, beetje met de honden gespeeld en bedacht dat ik wel de berg in wilde om de Camelroc (een rots met de duidelijke vorm van een kamelenkop) te beklimmen.
Een beetje beweging leek me wel lekker en Diane wilde wel mee.
Henk en Lia wilden graag genieten van de zon en lekker lezen of een kruiswoordpuzzel oplossen dus gingen Diane en ik op weg richting de kamelenkop en installeerden Henk en Lia zich in het zonnetje met een bakkie koffie en een goed boek.
We hebben allemaal genoten van onze bezigheden.
De tocht bergop was prachtig ...... een mooi pad met hier en daar wat uitdagende passages en mooie uitzichten ...... Lesotho is van afstand een stuk mooier was de conclusie.
De grote boxer en een kleine poedel van de parkeigenaar liepen gezellig met ons mee naar boven ...... de poedel moest zo nu en dan even een handje worden geholpen maar de grote boxer had het pad al vaker gelopen en wist de omweggetjes door het struikgewas en redde zichzelf ..... erg gezellig.
Boven aangekomen werden we getrakteerd op een geweldig uitzicht en hebben we "zwaai contact" gehad met de thuisblijvers ...... wij hebben foto's gemaakt en Lia had ook foto's gemaakt.
Die van ons waren een stuk minder eng.
De foto's die Lia gemaakt had lieten twee figuren zien die griezelig dicht bij de afgrond stonden hoog boven op een berg en ieder moment naar beneden konden storten langs een 200 mtr hoge bergwand.
Onze foto's laten een plateau zien waar het prima toeven is en waar we in alle rust even hebben zitten genieten van het uitzicht .....
Terug bij onze vriendjes hebben we lekker wat gegeten en genoten van het welverdiende koude biertje ....... beetje rondklooien en aan het einde van de middag nog wat aanvullende boodschapjes gedaan ...... en het vuur weer aan.
Binnen ging dat gemakkelijk maar het BBQ vuurtje had wat voeten in de aarde.
Het waaide hard en werd snel kouder dus ...... we hadden een windscherm nodig.
De grote glazen tafel werd rechtop gezet en zorgde voor wat bescherming.
Een knal ..... tafel omgewaaid ...... goed raad is duur we wilden die tafel wel graag gebruiken maar om dan vervolgens een uur glas te moeten ruimen ....... Nee.
Een veter uit een bergschoen bracht uitkomst ...... touwtje aan de tafel, andere eind aan de carport en klaar waren Klaas en Henk.
De BBQ King deed zijn werk weer vlekkeloos en we hebben weer heerlijk gegeten met aadappeltjes uit de oven, groenten en een glaasje wijn.
Na het eten wat zitten filosoferen over hoe we met het enorme aantal foto's om moeten gaan ..... leuk om te horen hoe iedereen zijn eigen beeld heeft bij die foto's en hoe er geselecteerd wordt.
Hup naar bed ..... morgen weer een verplaatsingsdag.
06 Oktober 2016 - 13:42
Mama:
Dag Diane en Klaas, zo'n prachtige wandeling naar een bergtop dat lijkt ons geweldig,
toch maar eens weer de lemele berg op ha ha!! Het zit allemaal in jullie koppies.
Maar lekker zitten luieren is ook fijn natuurlijk (vooral als je 60 bent ) grapje!!!!!!
Ook Lia en Henk goedendag. Jullie leven al een beetje naar Zondag toe denk ik Gr papa en I. Mama -
06 Oktober 2016 - 16:47
Sabrina:
Druk programma maken jullie ervan! Geniet van de laatste dagen en tot snel.